top of page

Mijn favoriete tv programma's en series.


Een tv abonnement heb ik niet, maar gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om toch je favoriete programma of serie te kijken. Allemaal zonder de irritante reclames, waardoor we tijd besparen. Vandaag deel ik met jullie de series en programma’s waar ik graag naar kijk.

Ik ga ze niet categoriseren, want het is een hele lijst. Er zitten zowel programma’s voor makkelijk vermaak tussen als programma’s met meer diepgang.

Koffietijd: Helaas is het zomerseizoen begonnen en was vandaag alweer de laatste aflevering van Koffietijd. Wat ik zo leuk vind aan dit programma zijn de diverse onderwerpen die aan bod komen. Boeken, koken, muziek, gezondheid… Noem het maar op, niets is ze te gek.

Goede tijden, slechte tijden: De dagelijkse soap dosis Ik kijk braaf elke dag, maar als je een keertje mist is het ook niet erg, want ook dan kan je het nog makkelijk volgen. Dit geeft maar weer aan hoe lang de verhaallijnen zijn haha!

Geer & Goor zoeken een hobby: Nog een programma met heel slechte humor, maar ze doen wel echt iets goeds voor de eenzame ouderen in Nederland. Ze gaan op zoek naar een hobby die past bij de interesse van zo’n oudere. Het is heel schrijnend om te zien hoe eenzaam ze soms zijn.

Topchef de 12 provincies: Momenteel worden de afleveringen uit 2012 herhaald. Wel jammer, maar het blijft leuk om te zien hoe er mooie gerechten ontstaan en hoe sommige deelnemers, amateur- en topkoks, staan te klungelen.

Over mijn lijk: Ik heb de laatste 2-3 seizoenen van Over mijn lijk gezien. Een programma op BNN waarin een aantal jonge mensen met kanker worden gevolgd. Voor de een betekent dit tot aan hun uitvaart, maar er zijn ook nog een aantal deelnemers die nog (soms tegen alle verwachtingen in) leven.

Met open armen: Een programma van Natasha Froger waarin ze stellen volgt in een adoptieproces. Veelal adopteren deze stellen een kind met een medisch rapport. Het ene stel heeft al kinderen, weer een ander stel heeft vruchtbaarheidsproblemen.. Erg mooi om te zien hoe zo’n kindje dan terecht komt!

Idols: Ik volg het niet echt, maar gebruik het vaak als achtergrond programma wanneer ik aan het schoonmaken of bloggen ben bijvoorbeeld.

Married at first sight: 50 vrijgezelle mannen en 50 vrijgezelle vrouwen doen mee aan een experiment waarin ze door de wetenschap worden gekoppeld. De enige voorwaarde is dat ze het echt een kans geven en daarom zullen ze met elkaar trouwen. Afgelopen seizoen waren er 4 huwelijken gesloten, waarvan 1 nog in stand is. Er komt een tweede seizoen!

It takes 2: Een zangcompetitie onder bekende Nederlanders. Dit seizoen waren Waylon, Glennis Grace en Trijntje Oosterhuis de coaches van 3 bekende Nederlanders per team. De jury bestond uit Van Velzen, Angela Groothuizen en John Ewbank. Erg leuk om ook eens een ander talent van de BN’ers te zien.

Het zijn net mensen: Een quiz waarin Najib Amhali en Philippe Geubels het samen met een gast tegen elkaar opnemen. Alle vragen die gesteld worden gaan over dieren, maar er zijn enorm veel overeenkomsten met de mens. Het wordt gepresenteerd door Humberto Tan, met expert op het gebied van dieren Arjan Postma. Overigens is hier ook een gezonde dosis humor aanwezig!

Divorce: Helaas is de serie afgelopen, maar seizoenen 1 t/m 3 liggen nog op me te wachten! Ik heb alleen het laatste deel gezien en vond het eigenlijk jammer dat het nu niet meer terug komt. Veel humor, ook al is het een dramaserie, over drie mannen die met elkaar in een villa wonen en alle drie gaan scheiden.

Familie Kruys: Ook weer een drama en komedieserie, naar een idee van Linda de Mol. Het is een serie die een beetje te vergelijken is met Modern Family . Het gaat over een traditioneel, Nederlands, gezin. Bette, de hoofdrolspeelster, lijkt een geweldig leven te hebben, maar eigenlijk is ze heel onzeker.

Kerels met een kleintje: En dan bedoelen ze met kleintje, een baby! Een serie waarin jonge stellen worden gevolgd die voor het eerst een kindje krijgen. Onder andere deed Jacobien Schumacher, de ex van Martijn Krabbé, mee. In dit programma staat de vader centraal.

Vier handen op 1 buik: Weer een BNN programma. Hierin worden tienermoeders in de laatste weken van hun zwangerschap én vlak daarna gevolgd. Een bekende Nederlandse moeder ondersteunt ze en helpt ze met de laatste dingen regelen, want vaak zijn er problemen. Bijvoorbeeld op financieel gebied, met een woonruimte, familie etc.

Het is hier geen hotel: Een programma dat ook door Natasha Froger werd gepresenteerd. 8 luie jongeren zijn door hun ouders opgegeven omdat ze niets uitvoeren. Ze leren hoe ze moeten koken, wassen en schoonmaken. Wat ze niet weten is dat het na een week een hotel wordt en dat ze echte gasten moeten helpen. Aan het eind zag je hoe iedereen terecht is gekomen: 2 hebben hun opleiding afgemaakt, 1 heeft niets met het leerproces gedaan en de overige jongeren zijn aan het werk of gaan weer studeren. Erg mooi om te zien wat er in 3 weken kan veranderen.

Zo, het is een hele lijst geworden. Een hele tijd heb ik weinig programma’s gevolgd, en natuurlijk draait niet alles tegelijk want er wordt met seizoenen gewerkt, maar het is wel toegenomen. Wat voor een tv programma/serie vind jij leuk om te kijken? :)

Recente berichten
bottom of page