top of page

Review | Eten bij De Wiemel in Gasselte


Voor de vijfenzestigste verjaardag van mijn schoonvader gingen we eten bij restaurant De Wiemel in Gasselte. Een erg mooi restaurant met veel sfeer. Vandaag geef ik mijn mening over dit restaurant.

Wanneer je het restaurant binnenkomt doet dit je veel denken aan een oude boerderij. Je vind er dan ook nog houten balken langs het plafond en in het midden van de dinerzaal staat een mooie open haard. Er is een open keuken, waardoor je precies kan zien wat zich er allemaal afspeelt. Op alle tafels staan twee flessen Sourcy water, rood en blauw, maar ook een mooie kaars en een plantje. (Foto's staan weer in een slideshow)



Terwijl we nog niet compleet waren, kwam de bediening al naar ons toe om een drankje in te schenken. Zo werd het wachten wat aangenamer gemaakt. Ook werden de menukaarten al op tafel gelegd toen we al wat meer compleet waren. De bediening was erg vriendelijk en legde alles goed uit. Toen we eenmaal compleet waren was het tijd om een keuze te maken voor ons 3-gangen menu. Ik ging voor de runderbouillon, een rib eye en mascarpone met blauw fruit en een bolletje ijs. Ondanks dat het wat lang duurde voordat de gangen werden uitgeserveerd, was het het wachten meer dan waard! De soep zat wel in een ontzettend groot bord en was wat zout, daardoor kreeg ik niet alles op, maar wat een heerlijk eten kregen we. (Ook hier staan de foto's weer in een slideshow)


Rond 21:30 uur hadden we ons diner op en dronken we nog wat na. Hierbij werd, op het schaaltje van de koffiemelk en suiker, nougat en koffiebonen geserveerd. De thee zat in kartonnen boekjes, met in de flap een uitleg in het Engels. Erg leuke manier!


Nougat en koffiebonen

Conclusie: Een erg leuk en sfeervol restaurant, met vriendelijke bediening en heerlijk eten! Zeker de moeite waard om nog eens heen te gaan.

Recente berichten
bottom of page