top of page

Liefde & relaties | 5 tips voor echte quality tijd samen



Tegenwoordig is bijna iedereen druk en gehaast. Een studie volgen, een (bij)baan, vrienden, familie, sporten, tijd inplannen voor jezelf en ook nog je vriend(in) tevreden houden. Het is nogal wat om al die ballen hoog te houden en gelukkig te zijn. Alles wordt vaak als even belangrijk gezien, waardoor echt quality time er regelmatig bij inschiet. In deze blog deel ik tips over hoe je het toch voor elkaar krijgt.


  1. Maak bewust tijd vrij voor elkaar. Wat een dooddoener is het ook eigenlijk, maar wel waar. Soms is het gewoon nodig om de tijd voor je relatie vrij te maken en bewust in te plannen. Het is belangrijk om betrokken te zijn in en bij elkaars leven en daar mag best even wat tijd voor vrijgemaakt worden. Plan bij voorkeur een hele avond of dag in om door te brengen met je liefje. Mocht je samenwonen of een aantal dagen bij elkaar zijn, dan kun je vaste tijden inplannen om wat samen te doen. Zo houd je genoeg tijd voor jezelf, maar heb je ook aandacht voor elkaar.

  2. Geen afleiding door schermen. Nog zo'n leuke. Ongemerkt maken we echt heel veel gebruik van schermen. Of dit nu de televisie, tablet, laptop of telefoon is, soms lijken we er mee vergroeid. Hierdoor verliezen we veel meer tijd dan we willen en zijn we niet met de volledige aandacht bij de ander. Doe ze dus lekker uit of in ieder geval op stil, zodat je niet elke keer afgeleid wordt door een berichtje. Zelf probeer ik mijn telefoon ook niet of in ieder geval zo min mogelijk te gebruiken als ik bij vrienden ben. Vaak pak ik de telefoon dan vooral om even een foto te maken.

  3. Er samen even tussen uit. Of dit nu voor een wandeling is, om ergens te drinken of om samen te dineren... Als je even uit je eigen omgeving bent gaat het ook makkelijker om meer aandacht voor elkaar te hebben. Het hoeft ook niet duur te zijn, je kan bijvoorbeeld ook zelf drinken of iets lekkers meenemen voor onderweg. Nu is het ook de tijd van het jaar dat er weer bijna kerstmarkten aankomen, dit kan ook leuk zijn. Even iets leuks en ontspannends doen verbetert de band ook. Heb je iets meer tijd dan kan je ook overnachten in een andere stad of een paar dagen samen op vakantie.

  4. Elkaar verrassen is leuk! Zoals ik al zei, het hoeft niet duur. Laat elkaar zien dat je de ander waardeert en nog moeite voor elkaar doet. Dit kan door een leuk lingerie setje aan te trekken, zijn favoriete maaltijd klaar te maken, rozen of chocolade kopen voor de vrouw etc. Gewoon kleine dingen als een massage, het maken van zijn lievelingsmaaltijd, een knuffel of een taartje kan bijvoorbeeld ook. Je kunt het zo duur en leuk maken als je zelf wilt.

  5. Intimiteit geeft jezelf en je relatie een boost. Wie houdt er nou niet van om lekker te knuffelen en kroelen. Wat kusjes... Als je geen tijd hebt voor intimiteit zul je al vrij snel merken dat je meer afstand voelt tot je partner. Heb je allebei een avondje vrij, ga dan eens lekker op de bank zitten. Allebei wat voor jezelf doen, maar toch lekker bij elkaar of tegen elkaar aan liggen. Wat extra moeite doen tussen de lakens kan natuurlijk ook wonderen doen.

Dit waren mijn vijf tips om meer quality-time samen te hebben. Hoe zorgen jullie ervoor dat je genoeg aandacht voor elkaar hebt?

Recente berichten
bottom of page